2018-12-14 2056 浏览
呢排迷上左楼上cafe, 发觉楼上cafe 既食物质素同地铺餐厅原来系不相伯仲,以价钱而论,甚至乎会更平宜呢因为系朋友推荐加上餐厅位于旺角,逛完街就可以快d 医下个肚,所以我就黎呢间「Urban cafe」啦甫进餐厅,哇! 人头济济,几乎满哂座!幸好我有预先book 定位最后,我地order 左二人套餐,有汤有沙律有主食仲有饮品,加埋都系$268 for 2 人,都几抵食2份是日餐汤 南瓜忌廉汤,质地软绵幼滑,味道浓中带甜,稠度比一般忌廉汤较为高少少,因为入面有丰富既丝丝南瓜蓉,口感十足!2份是日沙律虽然系普通芝麻酱沙律菜,但我比较欣赏既系有足够既芝士酱,岩哂我呢d 芝麻酱控食过好多餐厅既沙律菜,大多数都放得好少芝麻酱。主食1 - 夏威夷风情拉丝水牛芝士手工薄饼馅料有蕃茄酱,水牛芝士,烟肉,菠萝,车厘茄亮点1: 用大量蕃茄蓉(留意:吾系普通蕃茄酱呀)做底,茄味更突出,亦更有口感,更开胃两人一人两块都吾够喉呀亮点2: 批既厚薄度介乎厚批同薄批之间,口感似曲奇,脆而香。另外,批底较干身,吾会食到成口油亮点3: 劲足料水牛芝士整块pizza 都铺满哂水牛芝士,啖啖都系芝士浓香,仲会拉丝添!

2份是日餐汤

2份是日沙律
食过好多餐厅既沙律菜,大多数都放得好少芝麻酱。
是日餐汤是日沙律

主食1 - 夏威夷风情拉丝水牛芝士手工薄饼
馅料有蕃茄酱,水牛芝士,烟肉,菠萝,车厘茄

亮点1: 用大量蕃茄蓉(留意:吾系普通蕃茄酱呀
)做底,茄味更突出,亦更有口感,更开胃
两人一人两块都吾够喉呀

亮点3: 劲足料水牛芝士
风情拉丝水牛芝士手工薄饼

主食2 - 双重芝士肉酱意大利面

大量肉酱铺系意大利面上,每条都挂到肉酱,加上双重芝士,味道更浓郁又好juicy
重点系,d 肉酱食吾出有肥猪肉
双重芝士肉酱意大利面

2杯饮品

洛神红莓荔枝梳打 (+$4)

蜂蜜栋子茶 冻 (+$7)

以甜度黎讲,岩岩好不会好甜但又不会觉得稀
最紧系个杯装好靓呀!
洛神红莓荔枝梳打

+$28 滋味2人小食拼盘

一餐晚餐又点会少左小食呢
套餐加$28就有小食拼盘, 平左$60呀(不过亦少左鸡翼
) 拼盘有法兰克福肠,七彩爆谷鸡块同薯角。全部都系即叫即新,好热辣辣好正
特别提下七彩爆谷鸡块,肉质嫩滑又富有汁水,吾错
小食拼盘

2018-12-12