2022-09-25
大角嘴虽然地理位置上有啲隔涉,但我好钟意喺大角嘴揾野食。因为特色小店多,好多选择。今日12点半左右到呢头,见到间泰国餐厅未试过就入去试下。餐厅设计几有特色,见到啲铁通同霓虹灯令我谂起泰国既tuk tuk,两边墙挂满泰国国旗,仲有好多各式各样既物品,例如涂鸦、结他、波衫、泰拳裤、拳套...... 唔知系咪老板私人珍藏 XD。佢啲set lunch 唔贵,5X-6X 蚊有交易。另外有二人、四人同六人套餐同埋单点餐牌,选择多菜式又吸引。于是散叫左几样食物﹕海南鸡半只 – 只鸡唔算肥,亦冇皮同肉之间既啫喱,但鸡肉依然嫩滑,而且啖啖肉,点埋个泰式酱汁好啱我口味。小食拼盘 (大) – 有6款小食 ( 包括虾饼、春卷、串烧、鸡翼、香叶包鸡、鱼饼 ),好似我地呢啲人数唔多,但又贪心想食好多唔同野食既人必点。野食够热,春卷好脆,味道正常冇特别。芒果糯米饭 – 上枱时见个芒果咁浅色,对佢冇乜期望。点知食落清甜多汁,糯米饭好软糯,椰汁甜度适中,以呢个甜品作结非常完满。火龙果芝士沙冰 – 芝士味唔浓亦唔会腻,火龙果味都唔特出,胜在够冻可消暑解渴。值得一赞系店员服务唔错,会主动比细碟我地share 食,见食完又
今日12点半左右到呢头,见到间泰国餐厅未试过就入去试下。
去骨海南鸡(半只)
小食拼盘(大)
芒果椰子糯米饭
火龙果芝士沙冰
值得一赞系店员服务唔错,会主动比细碟我地share 食,见食完又自动自觉收碟上甜品。
埋单平均每人百零蚊,食物选择多、质数中上,性价比高,食得好开心。下次再黎试下其他菜式。