2019-11-02 168 浏览
小弟呢日同朋友黎到呢间餐厅,本来都系谂住普普通通食一餐,点知有意外惊喜!餐牌上面已经写咗佢系香辣鸡生菜包,睇落好似冇咩野,但原来食落都真系几辣!再加上d生菜本身上碟嘅时候已经有一半沾到d汁,令到呢道菜非常之辣 (唔食得辣嘅朋友请三思)! 睇落好似唔系好多咁,但系同朋友两个人都食唔哂。呢个软壳蟹卷一上枱嘅时候好有惊喜,因为每件软壳蟹都好大旧!食落去虽然牛油果味唔出众,但系芒果同软壳蟹都几夹!美中不足嘅系,里面夹左少许姜,令到唔食姜嘅我味蕾有360度嘅转变平时去餐厅食饭,见到最多嘅都系咖喱鸡咖喱牛咖喱羊肉,系餐牌见到呢个绿咖喱羊架,都有谂过会唔会系伏,最终我哋决定试吓!羊架都几多,大概有三四块,唔算太膻。咖喱都有少少辣,但系可以接受。底下仲有好多茄子,超大碟。虽然小弟唔系成日食泰国菜,但系呢间餐厅令到我有少少钟意咗食泰国菜。虽然呢间餐厅价钱唔算平,但系喺圆方呢个高档商场,呢个价钱都可以接受

香辣鸡生菜包

香芒牛油果软壳蟹卷