2021-08-13 190 浏览
早排老公想揾埋成班FD食餐好野, 碌碌下FB见到呢间叫佳牛美酒既餐厅~上网睇左餐牌都几有兴趣, 就成班一齐订位去试~我叫既系The Anchor(海鲜餐), 我老公同其他fd都系叫The Wagyu(牛餐)~前菜前菜拼盘, 侍应介绍前菜都系跟番当日新鲜材料做~我地两个餐食既都一样~ 八爪鱼~蚬仔~蚝~八爪鱼有咬口有味, 配个wasabi酱好清新蚬仔有甜味~蚝超级好食, 成旧好林同埋好有味~烤杂菜田园沙律配南瓜酱沙律佢有 芝麻水菜沙律 / 烤杂菜田园沙律配南瓜酱 两个选择但我地成班都一致选择左烤杂菜~菜都好新鲜好甜, 配南瓜酱唔会太酸对于唔食沙律酱既我岩岩好!烧北海道活扇贝配黑松露杂菌(海鲜餐)呢个超!级!好!食!我发现我张相影唔到佢有几大只!! 唔好以为佢细细只, 系超级大!佢帮你切晒一口size, 成碟系有成5-6旧!配埋黑松露既杂菌, 成个菜又甜又香!香茅烧大虾(牛餐)我老公话好有味同埋虾肉系甜有汁既~唔错炭烧海胆汁龙虾(海鲜餐)呢个又系不得了好耐无食过烧龙虾而个龙虾肉系嫩得黎又多汁!海胆汁超浓, 配番龙虾既甜味超正! 份量都大只, 我女仔食系满足既~极上和牛稀有部位三款(牛餐)牛
上网睇左餐牌都几有兴趣, 就成班一齐订位去试~

前菜
前菜拼盘

前菜拼盘, 侍应介绍前菜都系跟番当日新鲜材料做~
我地两个餐食既都一样~ 八爪鱼~蚬仔~蚝~
八爪鱼有咬口有味, 配个wasabi酱好清新
蚬仔有甜味~
蚝超级好食, 成旧好林同埋好有味~

烤杂菜田园沙律配南瓜酱
但我地成班都一致选择左烤杂菜~

烧北海道活扇贝配黑松露杂菌(海鲜餐)
烧北海道活扇贝配黑松露杂菌

呢个超!级!好!食!

佢帮你切晒一口size, 成碟系有成5-6旧!
配埋黑松露既杂菌, 成个菜又甜又香!

香茅烧大虾(牛餐)
厨师精选海鲜

我老公话好有味同埋虾肉系甜有汁既~唔错

炭烧海胆汁龙虾(海鲜餐)
炭烧海胆汁龙虾

呢个又系不得了

好耐无食过烧龙虾而个龙虾肉系嫩得黎又多汁!
海胆汁超浓, 配番龙虾既甜味超正!
份量都大只, 我女仔食系满足既~

极上和牛稀有部位三款(牛餐)
极上和牛稀有部位三款
牛餐就开始系你面前烧肉喇~
侍应会先将今日份肉俾你睇, 再续个部位开始烧~同介绍配咩酱点食
我之后问番我老公, 佢净系话好有牛味同好香~

食完呢堆会有个柠檬雪葩俾大家清口味
本身系得牛餐先有,
但我食完个海胆汁龙虾, 个海胆味都好劲, 问下侍应哥哥可唔可以俾多个我~
佢都好配合即刻拎俾我

炭烧西京银雪鱼(海鲜餐)
炭烧西京银雪鱼

我最爱既西京烧,
佢地配左个椰菜花汁, 食落即刻无咁漏~
鱼肉好嫩~标准火喉~

炭烧澳洲和牛纯血M9+西冷 配 牛筋蔬菜包(牛餐)
炭烧澳洲和牛纯血M9+西冷
发现牛筋蔬菜包唔记得影相haha
但我偷食左老公一旧, 牛筋系一d都唔难咬既,
咬落仲有油香果只, 唔难得佢会叫你配生菜包黎食~

鲜花抹茶冷面

食到呢度我都饱左10成!
岩岩好上埋个冷面, 好香好清~
佢呢个面份量唔多既, 所以我都食得晒~

日本A5和牛配温泉蛋饭(牛餐)
日本A5和牛配温泉蛋饭

而牛餐配既系和牛配蛋饭~
好记得果下我地都食到9-10成饱,
我老公仲见到侍应哥哥拎住一碟和牛片出黎我地面前想烧
佢即刻问: 我地仲有牛?!
侍应哥哥话: 呢个系for和牛饭既, 即刻烧完放上个饭度再等你地淋蛋汁上去食
所以呢个饭真系有十二分诚意~
平时我食开既最后都系食炒饭! 点估到佢仲要再烧牛俾你配饭食!
我偷吃左老公一啖, 真系超香超好味~

之后食埋个甜品姜味雪糕~真系好满足!
总结黎讲睇得出呢间餐厅有好heart想做好每一样菜
侍应哥哥一路都有讲解每样菜应该点食同配咩黎食~仲有不停问我地意见~
呢个时势要开呢类型餐厅都唔易~希望佢地可以keep住咁高质~一路做落去~
2021-08-07
前菜拼盘