2018-06-12 2220 浏览
我平时好少食素,但依家想健康啲,觉得间吾中食下素食都几好,又可以清下肠胃。近排北角开左好多素食铺头,见到呢间素食分子都好似几多人食,咁就入左去试下啦!一入到去环境几靓,比我一种舒服清幽既感觉,但好可惜中午人太多,经理侍应都好忙,冇人即时招呼,不过好彩行入啲系收银位置,收银员都有帮忙安排座位。跟住见到buffet台摆左咁多野食,完全冇谂过一个素食自助餐可以有咁多选择,仲要系收$68炸,超抵!我黎既时候个个星期日就系父亲节,佢好似仲搞左个歌唱晚会添,有野食有歌听都好似吾错。仲有野送添首先食左头盘先,有寿司,春卷,PIZZA。西式日式中式都齐哂,岩哂我既口味,虽然知道佢系素食,但睇落个样一啲都吾输蚀,而且味道都吾错。尤其是个春卷,多材料又炸得脆。最重要系冇炸㶶!而主菜都有十几款,多到食吾哂咁济。最欣赏佢呢个红米同玉米饭,听讲对身体好有营养!竟然仲有老火汤添,呢个系红萝卜冬虫草汤,个汤煲超多料,我都忍吾住夹左好多!而且饮落系冇味精既味道!值得推介!饮完汤谂住再出去夹啲未食过既主菜,点知已经空左盘,虽然有啲失望,但都冇辨法。咁岩厨师出黎refill,佢地refill既速度都几快,几个空盘都即时r

饮完汤谂住再出去夹啲未食过既主菜,点知已经空左盘,虽然有啲失望,但都冇辨法。咁岩厨师出黎refill,佢地refill既速度都几快,几个空盘都即时refill哂。行埋去睇下,竟然出左新菜式!估吾到素食自助餐都可以做到咁有新鲜感,呢个新出既黑松露炸薯波热辣辣,超好食!虽然吾系好多黑松露,但都有黑松露味。

饭后食埋生果就岩岩好啦,有时令既西瓜,都几甜!其实仲有豆腐花,中式糖水,但已经太饱啦,唯有留番下次再食啦。
2018-06-11
  • 黑松露炸薯波