2022-01-17
好钟意打边炉,今次去左想去好耐既火锅撚。唔知系咪因为星期日中环会相对少人d,入到去人唔多,所以坐得好舒服。侍应们都好细心,见到我地有外套挂左系櫈都帮我地用个套笠住以免整污糟~我地叫左写住镇店推介既《蜂巢豆腐白汤锅》,汤底有住浓浓既药材味,而且仲好足料,附送鸭血同蜂巢豆腐,豆腐好索汤好好味😋其他边炉料都好有惊喜~《三秒响铃》去边度打边炉都一定会叫响铃,呢度既响铃真系好脆好新鲜,配上甜酸酱,可以就咁当小食咁食,啱晒钟意食香口野既人。而放汤数三秒拎上黎食就更加正,轻轻咁索左d汁,响铃仲有微脆,非常吸引🤤《极品安格斯肥牛-半份》《御用手切肥牛-大》两款肥牛都唔差,个人比较喜欢安格斯肥牛,因为比起手切牛多一份牛油香《酒糟五花肉-半份》非常有惊喜既一道菜,轻轻将五花肉系锅度扬两三秒,一入口就食到阵阵酒香,非常入味,系另一必点之选💕《法式龙虾汤爆浆牛丸-半份》牛丸弹牙,龙虾汤都好浓味,两样味道都唔差,不过我就觉得佢地唔系太夹喇😝《白果腐竹沙冰》呢个系食饱饱后送既糖水黎,卖相好特别,冻冰冰既沙冰有住淡淡既腐竹味,好味~
其他边炉料都好有惊喜~