2021-07-30
《喜来烧肉》既环境好大,台同台之间隔得好开,空间感十足👍 完全唔觉得吵,同朋友坐系中间位,后面有棵好真嘅假树🌲暗暗嘅灯光,有feel得来又舒适😍-济州五花肉黎到韩式烤肉店必选食材紧系要试下三层肉!😎真系要讃下佢嘅肉质够鲜嫩又厚身 😋完全冇猪腥味,煎果阵多余嘅油脂会不断流走,煎到焦黄就ok啦🥰加埋配料大大啖咁食超有满足感🤤意外地觉得配料有惊喜,萝卜酸甜适中食完唔会口渴,泡菜亦唔会太酸,生菜好新鲜😊配料部分因为味道唔重,所以卷埋块肉质软嘅五花肉系又脆口又多汁又好香烤肉味😆-喜来烤肉喜来烤肉相对系薄身嘅牛肉🤠上菜果阵卷左一朵玫瑰花状好靓啊😍煎两三秒就可以转另一面啦,钟意佢煎完冇缩水 大大块好嫩滑!沾酱汁食更加好味❤️-石头锅饭饭入面有菠菜、冬菇、烤肉、紫菜同蛋,捞完d饭 发现有好多脆卜卜嘅饭焦 😍😍系唔痴牙嫁☺️其实好大份!两个人食完全冇问题🤔 一定要捞佢个韩式辣酱一齐食,味道更加有层次 !👍👍👍
济州五花肉
喜来烤肉