2019-09-16 448 浏览
今日难得放假,过开中上环决定夜晚同男朋友系附近发掘下新野食。误打误撞上网揾到呢间拉面店,估都估唔到原来系信德中心入面藏住呢间咁出色既拉面店。我地行左一阵先揾到间店系starbucks隔离,一入到去人唔算多。呢度除左推介既虾浓汤之外,都仲有其他口味,但我同男朋友一心就系想试个虾汤。我就好贪心咁叫左个味噌虾浓汤拉面,因为见个menu有🦐🦐🦐🦐🦐先饮汤,个汤既虾味真系超级浓郁🤩 连埋个味噌味,饮落无表面望落咁油腻。男朋友就叫左个酱油虾浓汤拉面,呢个只有🦐🦐🦐,但其实都系好重虾既鲜味😋😋 佢最后仲饮哂成碗汤😂我地仲叫左个小食,炸日本赤虾,两个人食个份量岩岩好,啲赤虾细细只,连壳炸到好脆,虽然细只但都好明显食到虾肉,炸粉亦都唔系好厚😋总结呢间拉面店真系好高质,个虾汤真系好出色,一定会再encore👍🏻

味噌虾浓汤拉面

酱油虾浓汤拉面