2024-11-28
最近知道君怡酒店引入咗一间日本居酒屋,所以特登去食吓。餐厅环境好有日本嘅特色,一入门口便见到有色彩缤纷嘅灯笼挂喺门前,系一个打卡嘅好地方。叫咗两杯饮品青苹果乳酸梳打红莓梳打梳打味道清爽,酸酸甜甜,好开胃。三文鱼籽三色盒杯三文鱼籽好鲜甜加埋鲜蟹肉同豆腐鲜味十足用一个好似首饰盒咁嘅盒仔装住,好有特色。师傅发办寿司刺身十分新鲜,鲜味十足。店员好贴心咁提醒我哋由最淡味嘅鱼生寿司食到浓味嘅寿司之后我哋叫咗几串串烧试吓有鲜冬菇,牛肋肉,白鳝同埋鸡肾鲜冬菇好Juicy白鳝肉厚弹牙鸡肾都几爽口牛肋肉都充满牛味寿喜烧牛肉锅食到一半,店员就将一个Gas炉放上枱面再送上寿喜烧牛肉锅 寿喜烧锅大大份,入面有好多配料,有粉丝、娃娃菜,唔同嘅菇等等,好丰富。寿喜烧锅调味适中,好好味。牛肉好大碟,牛味浓郁,肉质鲜嫩。店员仲会送上每人一只生鸡蛋,作为寿喜烧嘅酱料,鸡蛋蛋味浓,充满蛋香。响最近凉浸浸嘅天气,食返个热辣辣嘅寿喜烧锅,好享受。最有惊喜嘅系山口县瓦片牛肉荞麦面瓦片荞麦面是将抹茶荞麦面和牛肉、蛋丝等配料,放在瓦片上的荞麦面料理。店员话个瓦片系特登喺日本引入的,荞麦面经过简单嘅煎煮,热辣辣,有少少焦香。之后将荞麦
叫咗两杯饮品
青苹果乳酸梳打
红莓梳打
梳打味道清爽,酸酸甜甜,好开胃。
三文鱼籽三色盒杯
三文鱼籽好鲜甜加埋鲜蟹肉同豆腐
鲜味十足
用一个好似首饰盒咁嘅盒仔装住,好有特色。
师傅发办寿司
刺身十分新鲜,鲜味十足。
店员好贴心咁提醒我哋
由最淡味嘅鱼生寿司食到浓味嘅寿司
之后我哋叫咗几串串烧试吓
有鲜冬菇,牛肋肉,白鳝同埋鸡肾
鲜冬菇好Juicy
白鳝肉厚弹牙
鸡肾都几爽口
牛肋肉都充满牛味
寿喜烧牛肉锅
食到一半,店员就将一个Gas炉放上枱面
再送上寿喜烧牛肉锅
牛肉好大碟,牛味浓郁,肉质鲜嫩。
响最近凉浸浸嘅天气,食返个热辣辣嘅寿喜烧锅,好享受。
最有惊喜嘅系山口县瓦片牛肉荞麦面
之后将荞麦面会沾上温热嘅沾酱,沾酱会加埋白辣味萝卜蓉,好特别。
牛肉肉味浓,都系好鲜嫩。
最后叫返个甜品,系芝麻味雪糕
芝麻味超浓,雪糕够滑,好满足。
呢间日本餐厅真系有惊喜,下次会再带朋友去食吓。