2024-11-16
令 Decree by T📍中环阁麟街46-48号FOCO 22楼日x 法创意餐厅挂画,餐盘、杯碟全部都用贵野由开始订位,我话唔食生野,肯帮我转其他野食,到我食完第一道菜放低筷子,已经即刻过嚟帮我呢个左撇子转筷子摆位,佢地嘅服务好过好多星级餐厅Chef Thomas 每上一道菜都会好详细讲解食材、做法,仲要有晒打卡位🤣好多都系自创菜式,连渍物都系自家制, 出面唔会食到, 当你食fine dinning 食食下其实好多间都系差唔多菜式, 呢间餐厅真系比到惊喜Omakase 16道菜自家熟成吞拿鱼火腿野菜温泉蛋沙律网烧北寄贝寿司魔鬼鱼面颊天妇罗配蜜饯柑桔酱葱油味噌鸡肝配冲绳菠萝炙烧醋渍鲭鱼配法式芥茉乳酪松茸蟹肉蒸蛋鱼汤赤羽太海胆毛蟹寿司熟成吞拿鱼腩寿司鲍鱼肝酱炒粒贝冷泡花胶汤叶鸡白汤北海道白海胆三文治鹅肝雪糕虾子捞粗江户前玉子烧牛肝菌炖响螺自家制伯爵茶雪糕#令decreebyt#创意料理#日法料理#finedining#服务100分#中环美食
📍中环阁麟街46-48号FOCO 22楼
日x 法创意餐厅
挂画,餐盘、杯碟全部都用贵野
好多都系自创菜式,连渍物都系自家制
Omakase 16道菜
自家熟成吞拿鱼火腿野菜温泉蛋沙律