2024-08-31 18 浏览
今日去朋友屋企玩,到晚饭时间就去咗楼下𠮶间明星酒楼食饭,明星酒楼一向比我嘅感觉都系麻麻哋,不过今次食完之后对佢嘅感觉完全改观哂。以酒楼嚟讲佢嘅价钱非常亲民,小菜最平 $58 蚊已经有,而且晚市仲有好多优惠,三个人食叫咗京式片皮鸭、蒜蓉开边蒸虾、椒盐吊桶拼豆腐。京式片皮鸭 ($138) : 卖相非常精神,外皮够脆肥瘦适中,而且鸭肉味浓郁,呢个价钱有啲咁嘅质素,真系估佢唔到,性价比非常高。蒜蓉开边蒸虾 ($78) : 虾嘅份量几多而且几新鲜,粉丝又够入味,除咗系卖相差啲之外。椒盐吊桶拼豆腐 ($78) : 吊桶同豆腐炸得够香脆,吊桶鲜味十足之余椒盐味亦非常浓郁,食落相当惹味。