2017-02-13
新加坡龙过江甜品曲奇店。被靓靓的曲奇罐吸引,加上见到有榴梿雪糕,爱食榴梿的我点可以放过?榴梿恋人雪糕新地 ($39/细)第一啖已经食到超浓郁的榴梿味,而且味道天然,一点也不人造,问店员得知雪糕用上80%新鲜榴梿肉打蓉,唔怪得好似食紧成旧榴梿咁。面头加上一小旧D24榴梿及榴梿曲奇,虽然曲奇就唔系好食到榴梿味喇。脆脆夹饼 楝咗榴梿及栗子粒粒口味。这种夹饼是新加坡地道小食,做法似一般pancake,但口感就比较烟韧,而且面头脆口,不是松软的。夹饼带点甜味加上一大旧D24榴梿,好食!另外栗子亦好浓,味道自然,粒粒栗子肉带𡁻口,加上大量忌廉,好邪恶,但一于少理!最有惊喜就一定系啲曲奇,口味特别不再讲,有叻沙、陈皮、龙井、荔枝等,最正的是你真是能尝到该口味的原汁原味,而不是香料味,每款口味都做得非常出色,而且曲奇是用菜油,没有加牛油,所以较健康。一罐要$128虽然偏贵,但值喔!
新加坡龙过江甜品曲奇店。
被靓靓的曲奇罐吸引,加上见到有榴梿雪糕,爱食榴梿的我点可以放过? 榴梿恋人雪糕新地 ($39/细)
第一啖已经食到超浓郁的榴梿味,而且味道天然,一点也不人造,问店员得知雪糕用上80%新鲜榴梿肉打蓉,唔怪得好似食紧成旧榴梿咁。面头加上一小旧D24榴梿及榴梿曲奇,虽然曲奇就唔系好食到榴梿味喇。 脆脆夹饼
楝咗榴梿及栗子粒粒口味。 这种夹饼是新加坡地道小食,做法似一般pancake,但口感就比较烟韧,而且面头脆口,不是松软的。夹饼带点甜味加上一大旧D24榴梿,好食! 另外栗子亦好浓,味道自然,粒粒栗子肉带𡁻口,加上大量忌廉,好邪恶,但一于少理! 最有惊喜就一定系啲曲奇,口味特别不再讲,有叻沙、陈皮、龙井、荔枝等,最正的是你真是能尝到该口味的原汁原味,而不是香料味,每款口味都做得非常出色,而且曲奇是用菜油,没有加牛油,所以较健康。一罐要$128虽然偏贵,但值喔!