2021-12-10 48 浏览
平时帮衬开嘅cafe都系地舖或者商场,今日朋友带我去一间系唐楼嘅楼上cafe,如果唔系有人带路,根本唔会留意到🤣但系上到去就会发现好特别,装修好怀旧,又带点趣味,嘢食选择唔多,不过我哋点嘅几款嘢都好味,真系好有惊喜。蜜糖牛油鸡翼好香脆嘅鸡翼,炸得啱啱好,鸡翼本身切开两边,所以好够味,加上外层嘅蜜糖,正,另外上面加一大旧牛油俾你自己决定要几邪恶🤣明太子蟹子意大利粉呢个意粉煮得啱啱好,好有咬口又够味,伴随好香嘅明太子味,仲有蟹肉,捞埋一齐食好creamy好好味。老二烤春鸡伴薯角鸡层皮烤到好脆,肉好嫩好多汁,果然系𠮶度嘅招牌,啖啖肉,好味呀。薯角都劲脆,加埋黑松露酱,正呀。静冈培茶豆腐拿铁好特别嘅嘢饮,培茶好香,加嘅系豆腐,唔系豆腐,最后会食到细细旧好滑嘅豆腐,真系几特别。特浓朱古力呢杯都劲邪恶但系好好饮,上面层cream好滑好味,下面层朱古力真系好够浓,正。真系要发掘多啲咁有特色嘅cafe😊

蜜糖牛油鸡翼

明太子蟹子意大利粉