2018-05-01 127 浏览
去铜锣湾睇戏前有时间但又未好饿就会去mini club坐低饮杯嘢食小小嘢,长期都有个优惠我好中意,就系拣一支红or白酒就会送一款小食拼盘,当中有至少6种海鲜嘅拼盘or串烧拼盘or 6只自选生蚝 or巴黎铁塔甜点拼盘or 炭烧德国肠拼盘or Ham with Cheese platter.拣左支Carta Vieja Sauvignon Blanc同海鲜拼盘。每次拣海鲜拼盘都不得不赞个睡蟹,蟹盖系爆膏!连冇肉个边都劲多膏!虽然系得半只,但两个人食已经好够。半只熟龙虾都有好多橙色嘅膏,而肉质都几鲜几爽,鲍鱼咬落有小小似用酱油炆煮过,重有蒜味青口,翡翠螺同玫瑰虾都鲜甜。

2018-04-29
  • 睡蟹