2019-08-13
今日同朋友去时代广场看龙珠展,顺便去这间朋友推介嘅火锅店打边炉,6点去到,人唔多,卡位仲有电视睇,环境唔错。川贝海底椰鳄鱼肉汤底,好足料,侍应叫我们先饮两碗汤,因为之后会加上汤再烚其它嘢,汤底好甜,唔似一般嘅火锅汤底咁味精。二人海鲜盛,有大大只圣子王、花甲王、广岛蚝、海虾各两只,仲有超好味嘅鳝片。五味豚拼盘,豚肉系西班牙黑豚肉,粉肠真系要超赞👍👍好干净,唔会太韧有咬口,猪润新鲜唔鞋,评时唔多咁系街吃内脏嘅朋友都赞。鲜炸脆响铃有惊喜,特别系虾滑酿油炸鬼,只需烚3秒,香脆嘅`油炸鬼加埋弹呀虾滑真系好好味,响铃应该系自家制,好有口感。👍👍四色丸尚盛,有虾丸、墨鱼丸、黑松露豚肉丸、猪肉丸,全部系自家手打,好弹牙,而且够晒大粒。两个人吃得好满足,特别要赞下佢哋嘅服务,好细心,不时会帮客人捞起汤上面d泡,又会讲解食材 好nice。