2019-04-04 211 浏览
之前都有食过豚王,但感觉好一般,系填饱知肚就算嘅感觉。今次第一次嚟呢间分店,有惊喜。虽然职员服务依旧一般般,但食物却系出乎意料外嘅水准(比起其他分店)。呢间分店舖面唔错,吧台望住开放式厨房煮面,因为会干净企理,一边食一边睇住一碗面嘅旦生都唔错😂唔知系我太耐冇食定系呢家店特别,佢冇左今期限定王拣,但以前出现过嘅限定王都有得拣。所以我就叫左个蟹味的王,但男朋友依旧专一地拣返豚王。佢系唯一嘅鸡汤底,清清地唔会好油,捞埋啲蟹膏酱都唔会好咸,味道岩岩好。面的软硬度适中,份足刚刚好,略嫌蟹钳没有鲜甜味。豚王汤底浓而不腻,豚肉软腍。当然唔少得必食溏心蛋做到流心效果,蛋黄有鲜甜味。次次都一定要嗌,因为真系唔系度度都系溏心。而今次败北嘅系烧叉烧,太咸,柚子味不足。绿茶汽水,无普通可乐咁甜,贪得意嗌嚟饮下🤣

所以我就叫左个蟹味的王,但男朋友依旧专一地拣返豚王。

豚王汤底浓而不腻,豚肉软腍。

而今次败北嘅系烧叉烧,太咸,柚子味不足。

绿茶汽水,无普通可乐咁甜,贪得意嗌嚟饮下🤣
2019-03-29