餐厅: 中華小廚
资讯:

2020-09-15 758 浏览
呢日想买外卖返屋企食晚饭系红磡想揾中式小菜选择唔算好多屋企人就推介试中华小厨(好耐之前堂食过,印象一般), 咁就即管再试多次啦!6点去到, 餐厅内食客较少, 服务员热心招待我哋一共叫咗六个单点𩠌, 无买白饭谂住屋企自己煲饭算, 外卖自取仲有9折,埋单四百几蚊。系附近行吓,等左20分钟就拎得到时见到两大袋咁夸张嘅, 原来餐厅送多4盒白饭同4碗汤比我地返到屋企啲𩠌仲系热呼呼的,即刻开餐呢个贵妃鸡有惊喜啊!本身就系见到橱窗挂起嘅烧鸡同烧鹅烧得好靓,比佢个色泽吸引而买, 果然冇令人失望。皮脆肉滑✨👍🏻啲骨又唔会好大旧, 啲鸡点埋旁边嘅甜豉油都唔会好咸, 值得一试!四季豆唔会炒得太干身加埋肉碎送饭一流平时都好钟意食屋企人煮嘅酸梅排骨见到餐厅都有, 就叫黎试下睇下有咩分别一打开睇见似系咕噜肉咁,食落又完全唔系咬落去啲汁杰到起膏,微微酸, 梅味唔重而且口感好怪,啲汁似系罐头酸汁, 又唔够酸同入味屋企人都一致认为麻麻地豆腐火腩煲质素中规中矩豆腐够滑食落唔会酸腩肉肥瘦适中,都唔错6款小菜入面最受欢迎最惊喜莫过于佢啲薯仔甜甜微辣好入味, 仲要系外层少小脆内里好绵!好正牛柳粒好大粒, 出奇地一啲都唔韧, 唔
呢日想买外卖返屋企食晚饭
系红磡想揾中式小菜选择唔算好多

6点去到, 餐厅内食客较少, 服务员热心招待

系附近行吓,等左20分钟就拎得

返到屋企啲𩠌仲系热呼呼的,即刻开餐
驰名贵妃鸡

呢个贵妃鸡有惊喜啊!
皮脆肉滑✨👍🏻

橄榄菜肉松四季豆

四季豆唔会炒得太干身加埋肉碎
送饭一流

梅子蒸排骨

平时都好钟意食屋企人煮嘅酸梅排骨
见到餐厅都有, 就叫黎试下睇下有咩分别
一打开睇见似系咕噜肉咁,食落又完全唔系
屋企人都一致认为麻麻地

豆腐火腩煲

豆腐火腩煲质素中规中矩
豆腐够滑食落唔会酸
腩肉肥瘦适中,都唔错

蜜椒薯仔牛柳粒

6款小菜入面最受欢迎最惊喜莫过于佢
啲薯仔甜甜微辣好入味,

仲要系外层少小脆内里好绵!好正
牛柳粒好大粒, 出奇地一啲都唔韧, 唔会煮得好老
肉质非常好👍🏻系有质素嘅牛柳粒

蒜蓉炒西兰花

最后系简简单单嘅蒜蓉炒西兰花
新鲜又爽口, 淡淡蒜蓉味!

食完呢餐对餐厅印象分加返唔少!
呢间嘅炒小菜同烧味应该会比较出色, 够镬气。
外卖自取
驰名贵妃鸡