2021-02-16 910 浏览
年廿七朋友突然吹鸡食团年,都有好一段时间冇见,临急临忙唔知买乜上去食,突然想起朋友们都好喜欢羊腩煲,呢个疫情应该大家都冇乜机会食到,我自己都好几年冇食过.朋友好喜欢特登过来明星,以前经常来,话佢的羊腩煲好好食,真心讲我以前觉得好难食😅 不过佢地中意🤷🏼‍♀️ 我尚且打过电话去明星看下有冇,点知佢话冇卖好耐,明既,疫情的变化令食肆的模式都转变晒. 然后冲落去金溪问下啦,因为平时经过会见到门口有贴纸写住有羊腩煲,老板娘竟然话有,仲有八折,大锅折后$263,仲跟一包生菜,即比钱,等十分钟左右就有.原本以为呢个价钱唔会有好多羊腩,食开羊腩煲的朋友年年都讲话加价(因为佢地真是好中意食),而且味道份量都麻麻!本来冇乜期望,去到朋友屋企到出来,结果装4人份量盘菜的盘满咗😬 👇 食之前煲咗大概半个钟之后的色泽,好多羊腩,6人每人都食咗6旧左右,呢个价钱我觉得好抵食,而且食完唔口渴,支竹超入味,但是马蹄同冬菇就唔多,真是羊腩多😋然后年三十经过特登看下几时开,佢写年初二,到时再买来开年刚好!然后初二又冲落去,都担心佢第一日开舖唔知有冇,点知佢话有,又要咗个大锅,而且新年唔加价之余仲继续有八折,即刻比钱$26

大锅羊腩煲

然后初二又冲落去,都担心佢第一日开舖唔知有冇,点知佢话有,又要咗个大锅,而且新年唔加价之余仲继续有八折,即刻比钱$263😍😍

👇年初二的份量,刚好年三十晚食完盘菜,有个盘可以用,未煲的样👇 返去我觉得要煲半个钟先会淋d,屋企四个人食,羊腩食唔晒,但是食晒咗d支竹😅

2021-02-13
外卖自取