2017-10-05 607 浏览
有晚经过呢间餐厅,门口有位叔叔弹结他唱歌,比佢吸引咗入去装修以蓝白色为主,充满希腊风情。当日系假期,但晚饭时间个场都唔full,有啲冷清,本身惊会中伏,但既然坐低咗,即管试下!打开餐牌,觉得几抵食,百几二百蚊一个餐,有齐沙律、餐汤、主菜同饮品,甜品就好似要加$15左右。叫咗两个餐,其中一个餐包两只生蚝。生蚝大大只,但较偏身,唔系平时喺酒店食开𠮶种涨身嘅即开生蚝,但当然咁样比较系唔公平,因为两者价钱争咁远。以呢个价钱黎讲,生蚝都算唔错喇,有淡淡海水味,蚝肉够大,咬落口感丰富,不过有少少涩味。沙律细细碟,但都有两块大块嘅巴马火腿,香味唔算好浓,但都唔差嘅。最惊喜系个黑松露蘑菇汤!!!虽然冇黑松露味,但蘑菇味非常浓郁!!!好好饮!!!通常呢个价钱只会饮到罐头汤/沟好多粉嘅劣质忌廉汤!至于主菜就不过不失,叫对得住个价钱啦!成餐饭最满意就系个mushroom soup!加上呢到人较少,唔怕嘈,又有人弹结他唱歌,价钱咁平又食得好饱,下次再去西九,都会考虑返黎呢到!p.s. 呢到嘅侍应好似都系讲英文为主,以呢种价位嘅餐厅黎讲都几少见。
有晚经过呢间餐厅,门口有位叔叔弹结他唱歌,比佢吸引咗入去

2017-10-02
  • 蘑菇汤