2019-04-04 289 浏览
今日同朋友仔喺附近食完晚饭,突然想饮珍珠奶茶,搜寻之下发现呢间「手作功夫茶」,个名够晒特别之余,亦都俾佢「手作」两个字吸引去试了。我哋一行7人嚟到,因为冇饮过嘅关系,大家都好似有选择困难症甘😅😅多得店员耐心推介👍🏼👍🏼喜欢珍珠的,又或者喜欢芝士的,喜欢茶香的,又或者不喜欢太甜或太奶的,店员都一一满足我哋嘅要求推介合适我地口味嘅饮品。最后,我哋order左6杯饮品喜欢珍珠的:黑糖波霸纯鲜奶x2(其中一个对珍珠好有要求,试后感满意)喜欢芝士的:芝士朱古力可可(芝士软滑带少少感味,朋友仔话下次可以试下order 多一份奶盖有无甘钟意食cheese 啊?)喜欢茶香的:铁观音珍珠奶茶(茶底选用铁观音,茶味够晒清香特别,不会太抢)不喜欢太甜或太奶的:柚香晶球绿茶x2👉🏻其中一杯是本人的(本身担心柚子会唔会有酸涩味,试落无之余,晶球口感仲好弹牙特别,喜欢清新口感嘅朋友,可以试下呢杯)整体感觉一个愉快嘅朋友聚会晚上,就由一杯满意嘅台式饮品划上完美句号。
我哋一行7人嚟到,因为冇饮过嘅关系,
大家都好似有选择困难症甘😅😅多得店员耐心推介👍🏼👍🏼

最后,我哋order左6杯饮品
喜欢珍珠的:黑糖波霸纯鲜奶x2
(其中一个对珍珠好有要求,试后感满意

喜欢芝士的:芝士朱古力可可
有无甘钟意食cheese 啊?)
喜欢茶香的:铁观音珍珠奶茶
(茶底选用铁观音,茶味够晒清香特别,不会太抢)
不喜欢太甜或太奶的:柚香晶球绿茶x2👉🏻其中一杯是本人的

整体感觉

2019-04-03
5 分钟 (外卖自取)
$29 (其他)
  • 柚香晶球绿茶