2023-07-05 214 浏览
今日去咗荔枝角嘅时丰中心12楼,试咗Kotori_Lbird呢间日本外卖店,系有惊喜。见单张上写Kotori_Lbird系由两个日本人主理,佢哋嘅食物好有特色,而且主打两样主食,甚有日本匠人之风,而且味道几好,值得一试。今次我叫咗佢哋嘅5号餐,有十蔬鸡肉特制乌冬150克同山芋炭烧鳗鱼饭300克。首先讲乌冬,佢哋嘅十蔬鸡肉特制乌冬本身都煮得啱啱好,加埋鸡肉同埋十款唔同嘅蔬菜,配搭得宜,既健康又满足。至于山芋炭烧鳗鱼饭,用上糯米加珍珠饭煮嘅饭粒粒分明,而且升糖指数也会比白饭低,而鳗鱼炭烧得香口,令到饭同鳗鱼嘅味道完美融合,仲有啲微微甜嘅口感。另外,见到呢间店系用健康嘅食材煮,令到食嘢唔会太肥腻,非常适合注重健康饮食嘅我。总括而言,Kotori_Lbird嘅食物让人有记忆点,啲配搭都好啱口味,而且用嘅食材健康。得闲试下有特色嘅日本外卖都系唔错嘅选择。