2013-12-09 4058 浏览
终于转工喇, 同事们知道我喜欢食日本菜, 于是就神神秘秘甘约左我去铜记食日本菜了.我地一行五个人去食, 上到去, 装修得几靓靓㖞.  侍应小姐带左我地入房坐.  唔好讲甘多,马上点菜先我本身唔钟意食茄子, 但估唔到个茄子真系烧得几香, 而且上面嘅酱汁都好惹味.特别香草烧嘅牛脷, 两个字, 好食海胆好鲜味, 不过价钱就贵左D(两件差不多一百) 刺身有三种唔同价钱去ORDER,我地都系选左中间价的, 都算OK, 质素唔系太差到最尾食雪巴做甜品, 个人比较喜欢轴子雪巴,食落去有一阵好清新嘅感觉.其实中间我都有食其它嘅食物,例如关东煮, 烧鸡翼等等, 但味道同卖相就比较一般.卖单总数二仟六佰几.  都有小小贵.  但大部份嘅食物质素同味道系唔差, 间中可以一试.
酱烧茄子
味.
烧牛脷
特别香草烧嘅牛脷, 两个字, 好食
海胆好鲜味, 不过价钱就贵左D(两件差不多一百)

2013-12-07
酱烧茄子