2018-05-03
闺蜜定期聚一聚,今次选址在海运大厦的影水芙蓉,有惊喜的一顿晚餐!订了八点半的位子,因为早到左,所以就喺餐厅室外的位置饮一杯等入座。有无敌的海景,仲有现场音乐添!我哋三个人叫咗一杯热朱古力,一杯红酒同一杯啤酒!朱古力好香,不过就好稀,红酒同啤酒还可以,不过就细杯咗啲!食物方面我哋叫咗沸腾湄公鱼,蚂蚁上树,石锅发菜豆腐,同川蜀烤鸡!唔好见佢好多辣椒,其实一啲都唔辣(有啲人可能觉得根本唔辣)啲鱼好滑,仲有芽菜,可能浸得耐所以有少少竦!蚂蚁上树炒得都几干,也很不错!非常值得推荐石锅发菜豆腐锅!完全有惊喜。仲以为发菜同豆腐系分开嘅,原来系黐住嘅望落去好似一件鱼块!味道非常好。至于个川蜀烤鸡,个人觉得就一舟了冇乜特别惊喜个人应为可以唔叫温馨提示冷气都几冻第一件外套比较好啲!
温馨提示冷气都几冻第一件外套比较好啲!