2017-08-09
应约嚟咗呢度食,因为地点系朋友拣嘅,我第一次来,跟住地址揾左一阵,行返转头先见到有一栋大厦写住10号,一入大厦就系电梯大堂,电梯门外有个牌写住呢间餐厅喺3楼。第一次来嘅朋友要留意下,免得行过咗。一入到黎见到有好多玩乐设施,而且香气弥漫,渗透着轻松欢乐的气氛,是一个十分适合三五知己欢聚畅谈的地方。虽然系星期一,happy hour时段都有唔少人。一坐低就会送上一碗薯片,当然好似饮茶嘅茶芥咁要收费啦,不过碗薯片都几大碗,又够香脆价钱都合理。我哋要咗个Dinner Combo两份食,包括一个主菜同两个小食。主菜拣咗卡邦尼意粉,小食就要咗香脆鸡翼同炸饺子。意粉够热、爽口,酱汁分布平均,味道香浓。饺子卖相饱满,外皮脆卜卜,馅的肉汁鲜甜又热热的。香脆鸡翼,外皮好脆,肉汁锁得好好,好juicy,咬开鸡翼仲有热烟冒出。刚入到黎餐厅,以为呢度嘅卖点都系气氛同环境,估唔到嘢食都咁好食。有咁嘅环境同食物,无理由唔叫啲酒来助下兴。而且Happy Hour时段差唔多半价,好抵。我拣咗 Draft beer 嘅 HOEGAARDEN ROSEE,有阵阵玫瑰香味,一试钟爱。送薯片一流。朋友要咗ASAHI,原支上。本
意粉够热、爽口,酱汁分布平均,味道香浓。
饺子卖相饱满,外皮脆卜卜,馅的肉汁鲜甜又热热的。
本来想叫埋鸡软骨同春卷,但系卖晒,唯有下次来再食。