2015-12-12 229 浏览
好耐无锯扒喇!search到元朗有新开的西餐厅,决定一试!室内装修吓我一跳!落地玻璃窗,以紫蓝/灰色为主,正中央的天花板上仲吊左一盏靓灯,环境好grand sofa卡位坐得舒服又唔嘈!而且每张台都有一盏蜡烛,气氛好浪漫! 加上,waiter服务欣勤有礼 一落完order, waiter 即送上免费特饮,细细杯薄荷橙汁酸酸地,好醒胃!main course 的蒜蓉包暖暖地,正正常常!薯仔汤质感浓密,够足料!前菜拣左法式鹅肝,wah! 好大块呀!一啖咬落去,鹅肝入口即溶,好香口,侧边睇同蒜蓉包的厚度差唔多,配黑醋沙律,一d都唔漏 朋友order左7成熟的肉眼扒,大块过我块面呀 原来有10安士,肉质够嫩,松露烧汁味浓,好味 慢熟的牛肋骨随后上台,卖相吸引 肉质炆得好腍,酱汁味道较淡,更突显肉味!waiter话新开张期间,限量送左一个神奇雪糕俾我地,好开心!即席向云呢拿雪糕上淋上一层朱古力酱,嗯。。。神奇之处向边?卖下关子先 元朗少有类似价钱公道且味道好,装修豪华的高级西餐厅,绝对是Romantic candlelight dinner之选!
香煎 香煎法式鹅肝伴黑车厘子
朋友order左7成熟的肉眼扒,大块过我块面呀
原来有10安士,肉质够嫩,松露烧汁味浓,好味
烤美国顶级肉眼扒配黑松露烧汁
慢熟的牛肋骨随后上台,卖相吸引
肉质炆得好腍,酱汁味道较淡,更突显肉味!
低温慢熟U.S.A牛肋骨
神奇雪糕