2019-06-06
其实经过呢间舖头多次都唔敢入去,因为个店名够哂麻甩,好似好伏咁。但今日放lunch突然好想食狗仔粉,于是就俾次机会佢啦。餐厅楼面唔大,落单用纸仔形式。菜单选择方面,除左有狗仔粉,仲有凉拌,卤味,小食,糖水同豆腐花,都几多元化。我叫左一碗细既狗仔粉,但其实份量对女仔黎讲都几多。下午茶时段只系$24, 抵食!狗仔粉望落好普通咁,有几粒猪油渣,几片冬菇片同埋葱作配料。重点系个汤底,汤底好重虾味,见到细细只虾米、虾皮,非常鲜甜。狗仔粉就不会过淋身,有咬口。每张台上都会有调味架,包括菜脯(有辣有唔辣)、麻油、胡椒粉。食既时候每样落少少,令成碗狗仔粉更惹味。另外仲叫左件卤水豆腐,豆腐有半只手掌咁大,卤水入味,带少少甜味,唔错。总括黎讲,系无咩期望下,呢间狗仔粉都算系性价比高,穷L恩物,我会再回头。
但今日放lunch突然好想食狗仔粉,于是就俾次机会佢啦。
狗仔粉望落好普通咁,有几粒猪油渣,几片冬菇片同埋葱作配料。