2019-11-10
同仔仔学完嘢,谂住搭巴士返屋企时,俾一阵香味吸引住,原来就系黎自依间古早记既蛋糕香既然咁啱经过又唔多人排队,就谂住试下啦~ 其实门口都写咗啲出炉时间同口味,每次有10件,每一限买一件,开头谂住都未必可以买到最快出炉既肉松味,因前面都多过10个人,但等咗一阵啲人都话唔买住,要等下一转既抺茶味,虽然我麻麻地肉松,但竟然唔洗再等都试吓啦,咁啱我哋可以买到最后一件哗,啲香味真系唔讲得少,扑住个鼻咁香到不得了,即刻忍唔住试味。啱啱焗起啲肉松脆脆哋,而啲蛋糕又好香蛋白味,仲要有啲肉松馅喺入面,比想像中好食㖞但好快就好巴士要上车无得食住,但我好肯定成架巴士都闻到依阵蛋糕味。返到屋企虽然已经唔太热,但都仲可以,不过因为唔可以即日食哂就要摆喺雪柜,最多放3,到第二日再食时,即使叮返热都好,都无出炉𠮶阵咁好食喇。。。吃货评语:都有兴趣试埋佢个原味同芝士味,下次经过又夹时间会再买