2024-12-16 290 浏览
今日嚟尖沙咀做facial,因为夜晚要上堂所以唯有五点零左右揾少少野食医下个肚先,经过依间冰室见到入边有好多选择,又有下午茶拣,决定入去试吓!喺冰室嚟讲入边都坐得几阔落几舒服,而且有卡位坐~scan qr code就可以落单,个系统劲多野食拣,搞到唔知食咩好,最后我拣咗招牌古早盐焗鸡饭,花生酱西多同埋柠檬可乐☺️首先讲佢哋嘅招牌古早盐焗鸡饭!一上枱已经闻到鸡香,鸡肉嘅份量好多,而且鸡肉亦都唔会话过分烹煮,令到肉质难咬,盐味渗透入肉,基本上都唔需要再点姜蓉!跟餐送嘅例汤系佢哋嘅老火汤,虽然唔知系咩汤,但系入边嘅材料亦都煲到超腍,鸡脚基本上亦都皮肉分离,感觉系煲咗好耐嘅老火汤讲完主食,一定要推介佢哋嘅特厚花生酱西多!真系厚到我担心自己食唔晒,新鲜出嚟嘅西多士真系唔一样,加上邪恶嘅牛油同埋糖浆,我切开已经见到中间嘅花生酱流紧出嚟,真系邪恶!另外比较贴心嘅位置系佢哋嘅糖浆系分开俾你嘅,所以你可以按照自己嘅需要去睇吓落几多。最后讲返杯无糖冻柠乐,唔系间间餐厅都可以拣无糖可乐,所以觉得都几贴心,加上食完西多士再配返无糖可乐真系透心凉!价钱方面都几亲民,喺尖沙咀食咁多嘢买单都系百零蚊~

价钱方面都几亲民,喺尖沙咀食咁多嘢买单都系百零蚊~