餐厅: 馬姐重慶麻辣燙(老字號)
资讯:

2017-01-04 652 浏览
辣瘾又起,经过呢间食店好似好辣咁,于是决定入去试一试。小食种类算好多,净系蔬菜都有六款选择。为食嘅我睇左好耐餐牌,最后点左一碗四送中辣重庆酸辣米线。重庆酸辣汤底有生菜,花生,酸菜,肉碎,生蒜作配菜,花生够脆,酸菜吾系一味死酸又大大块𠮶只,我喜欢!加生蒜好香,只嫌肉碎半肥瘦,吾啱我口味,我个人钟意食好瘦嘅肉碎,有咬口嘛!我拣左猪红,豆卜,腐皮,鸡肾,抄手。猪红好吃,吾会一夹就散,豆卜浸到发大,入晒味,腐皮吾抵食,五蚊得好少,鸡肾切到细细粒,介花,有咬口,不过无乜鸡肾味,如果可以切大粒多少少会更好,抄手系自家制,里面嘅馅好似生菜鱼肉果啲鱼肉咁,少少弹,皮大馅少反而更好食,八蚊有五只,几抵食。中辣刚刚好,有辣味之余又吾会一味得个辣字,好多时大辣比中辣油好多,辣到苦,盖过左其他食材嘅味道。米线系比较幼身,但吾会淋b b,好食,但本人食量惊人,份量略嫌少,食完成碗未觉饱,下次要加底先得!我下午四点黎食,人好少,坐得比较舒服啲,其实呢度好细,晚餐时段黎食应该会几忟,座位之间好迫,系食完就即刻埋单走𠮶只,不过店员几有礼貌,一边包抄手一边招呼我,呢餐合共$58($2买左包纸巾,无饮嘢),我觉得抵食。
辣瘾又起,经过呢间食店好似好辣咁,于是决定入去试一试。
2017-01-04