2022-07-30
去开何文田办事,见肚饿就系附近揾食。揾到呢间隐世西餐厅,估唔到有意外惊喜😋我哋叫咗三个下午茶餐:✿芝士牛肉汉堡配薯条 $54面包烘得好香脆,加分💯入面有芝士、牛肉、蕃茄,生菜,食落好juicy唔会干。薯条食得出系即叫即炸,新鲜热辣,脆卜卜特别好味😋✿炸鱼薯条 $40炸鱼柳都唔错,够香脆又唔会太厚粉,有少少盐味,加埋他他酱食就perfect池🤗️鱼柳略嫌唔够大块,不过$40已经好抵!薯条同上一样好食。✿红桑莓开心果芝士蛋糕 $48卖相几靓💕蛋糕质地都够滑,食到有啲红桑莓颗粒,甜中带一点微酸,开胃唔腻,不过开心果味唔够突出,可以更好。✿热即磨咖啡(跟餐免费)下午茶餐连热饮,即磨咖啡够香浓,就算饮斋啡都唔会话太苦涩,好有咖啡味,加咗奶就更香滑☕️呢间餐厅门面唔起眼,但食物相当有惊喜👍餐厅设计简约,以型格的黑色为主,座位阔落舒服,间隔都算有隐私。店主养咗一只好可爱嘅猫猫😍忍唔住跟住佢嚟影相~今次试咗下午茶餐,非常抵食,有机会再Encore试埋Lunch/Dinner。
揾到呢间隐世西餐厅,估唔到有意外惊喜😋
我哋叫咗三个下午茶餐:
✿芝士牛肉汉堡配薯条 $54
✿炸鱼薯条 $40
✿红桑莓开心果芝士蛋糕 $48
✿热即磨咖啡(跟餐免费)
呢间餐厅门面唔起眼,但食物相当有惊喜👍
店主养咗一只好可爱嘅猫猫😍忍唔住跟住佢嚟影相~