2022-10-27 71 浏览
之前食过太古城同一间觉得佢哋嘅蛋包饭唔错,寻晚喺时代广场9楼见到,就同我Oppa嚟食😍。泡菜炒五花肉包饭 由于上次食过觉得蛋包饭系正嘢,既然肯定蛋包饭系呢度出名,一坐底就叫咗个泡菜炒五花肉嘅蛋包饭,从卖相到味道都系好满意,呢个系饱肚又好吃之选😋,真系难怪人人都叫。最欣赏始终系佢个蛋包饭唔肥腻,蛋嘅层次感好出同好滑🥰,泡菜炒五花肉好入味送饭啱晒,配上沙律菜,精美上碟。传统紫菜包饭呢个又系饱肚感超凡,传统嘅韩式紫菜卷,比较健康嘅选择,红萝卜同青瓜丝好多,清清地几fresh,新鲜即叫即卷,紫菜唔会话淋唒,有诚意。黑炸酱有骨炸鸡好有惊喜嘅成坐山咁震撼炸鸡呀😍,打咭able又够味蕾上有冲击嘅黑炸酱鸡肉,而且肉质鲜嫩,推介呢!甜品烤朱古力棉花糖邪恶嘅味道,充满童年回忆,系小学嘅BBQ时食过嘅入口即溶软绵绵半熟棉花糖,配上朱古力酱同消化饼碎,就像改良版一样嘅进阶烧棉花糖食法。吸血鬼的梳打万圣节嘅关系,迎接叫咗杯有特色嘅饮品,好彩系杯,唔甜嘅梳打水。

泡菜炒五花肉包饭

传统紫菜包饭