2023-06-03
听闻海街丼既鱼生丼饭可以一饭两吃 happy friday专程黎试下 系忙碌既生活上寻找小确幸🥳每一个丼饭都跟海鲜鱼汤同埋前菜 上餐嘅时候店员问我哋有冇曾经食过 我哋表示冇食过佢就好详细咁介绍俾我哋知佢哋推荐嘅食法💁🏻♀️ 除咗可以当系普通丼饭食 亦可以试吓加透明啫喱状嘅醋好似寿司咁食 食到饭得返三份一嘅时候可以落埋支鱼汤同埋前边嘅芝麻紫菜配料就会可以有茶渍饭嘅食法🍚🌊海宝丼 【上】$160卖相相当丰盛 材料有吞拿鱼 油甘鱼 章鱼 穴子 蛤蜊 小扇贝 鳕场蟹 三文鱼子 青瓜鳕场蟹拆左肉 铺满左半个丼饭 岩晒蟹控胃口👍🏻 足料得泥又好味 难怪系人气之选💯🐟酱汁吞拿鱼丼 $190除咗有酱汁吞拿鱼之外 仲配左吞拿鱼蓉同三文鱼子 酱汁咸咸地仲有少少好轻微嘅辣好特别🍣💭一个丼饭餐可以有三种食法 好有新鲜感🤟🏼另外虽然餐厅喺商场入边 但无论门面定系入边装修都好日系 好有日底居酒屋feel🏮好享受嘅一晚😌
🌊海宝丼 【上】$160
🐟酱汁吞拿鱼丼 $190