2018-10-04
人大左,好多朋友真系唔系话见就见咁容易,所以每次我们都会拣间特别D的餐厅,好让我们一边倾近况一边食好野。今日朋友仔就拣左间系油麻地地铁站附近的一间楼上Cafe食饭。除左散叫外,餐厅仲有提供2人及4人的套餐。餐厅有好多超可爱的猫猫店长坐阵,而且佢地都好热情。其中有一只小可爱仲跳上我大脾训著左 (可爱)。个2人餐除左有主食外,仲会包两份沙律及餐汤。是日沙律系麻酱菜沙律。味道中规中矩,就系平常系Cafe食到的餐前沙律。忌廉汤的质地都几厚身,入面加了粟米粒及烟肉,饮完唔会口渴。2人套餐仲可以加$28蚊要一份二人份的小食拼盘。由于我们有3个人,所以都叫了一份Share黎食。拼盘除左有炸鸡块、炸薯条外,仲有热狗肠。炸野炸得金黄,但又唔会太干。二人套餐中可自选两份主食,我们选了夏威夷风情拉丝水牛芝士手工薄饼。薄饼用了脆的饼底,芝士都有拉丝效果,不过我钟意的菠萝就少左DD⋯我们选了黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利饭做二人套餐另一份主菜。香港好多Cafe都有黑松露意大利饭,不过唔系间间都好似Urban Cafe咁,个意大利饭仲可以Keep到一前粒粒的感觉。虽然黑松露的味唔算好浓,不过Creamy的味道就几正
除左散叫外,餐厅仲有提供2人及4人的套餐。
忌廉汤的质地都几厚身,入面加了粟米粒及烟肉,饮完唔会口渴。
我们选了黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利饭做二人套餐另一份主菜。香港好多Cafe都有黑松露意大利饭,不过唔系间间都好似Urban Cafe咁,个意大利饭仲可以Keep到一前粒粒的感觉。虽然黑松露的味唔算好浓,不过Creamy的味道就几正。
黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利饭
黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利饭
由于我们有3个人,所以我们就额外叫多一份主菜。呢份阿根廷红虾海鲜配龙虾汁忌廉意粉有只大大的虾系上面,虾肉几新鲜唔会「梅」。软硬适中的意粉好挂汁,味道都几香,整体不错。
大家食饭时,猫咪们有机会跳上枱上,但佢地都好乖唔会偷食 (不过会望住你食),真系好可爱哦⋯
钟意我分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续吃掉世界,甚至吃掉整个宇宙!(哈哈)