2017-07-19 4362 浏览
上openrice睇下D lunch buffet有冇咩介绍,见D人对呢间的食评吾错,价钱又大众化,所以订了位,其实几年前都食过,但已经忘记晒,不过应该吾会太差……我十二点前已到,环境好干净,同几年前嚟吾同咗,应该装修过,服务都OK,当时人流吾算多,可能系WEEKDAY,第一转饮咗碗中汤先~眉豆发菜瘦肉汤,都ok。之后食鲜果生律,好好味,然后食生蚝、冻虾、刺身,个生蚝虽然细只,但我觉得ok,又新鲜,冇咸水味或腥味,刺身、冻虾都新鲜,冇乜特别……我见热荤都有多款~咕噜肉、鱼柳、炒饭、炒乌冬、pizza、薯角、焗蔬菜等,有中西式汤,也有糖水、粥、豆腐花、pancake、甜品、生果、dryers雪糕,原来我有好多都冇食呀,呢度饮品除咗COFFEE、、绿茶、柠水外,还有果汁机的金桔柠檬、橙汁,仲有2款沙冰选择,值得一提系,呢度有港式奶茶饮,自己落花奶(其实落花奶系香滑D),加糖,个茶底够香浓,好OK,值得一赞。。。你可以话5星级酒店包1杯DRINK系HIGH CLASS D(其实吾好饮),但我比较喜欢这种形式,又可试多几款饮品,感觉吾同。认真,呢个价钱二百几,有生蚝食都好合理同抵食了,而且吾系

认真,呢个价钱二百几,有生蚝食都好合理同抵食了,而且吾系差果种,仲有少少惊喜,希望吾会因为食评好而加价啊!

热荤类---都有十款八款~炒乌冬,扬州炒饭、鱼柳、咕噜肉、薯角、pizza、中西式汤、粥、糖水等
车仔面
串烧、羊扒--但我没有食
面包、牛角酥---都有几款,卖相不错
冻盘---有沙律、烟三文鱼
纽西兰生蚝
纽西兰生蚝、鲜果沙律---鲜果沙律好食、生蚝size吾大,但新鲜,没有咸水味或腥味
冻虾、三文鱼、希灵鱼、蓝青口---ok的
牛角包、果酱酥及芝士焗蟹盖--饱饱烘焗一下,涂上president牛油,吾错……芝士蟹盖都几好
车仔面--喇沙汤底,几香,米粉质感吾错,配菜味道ok
港式奶茶--茶底够浓,自己落花奶,好香滑,唯花奶不是热,所以会沟冻咗个茶,但整体好饮,比其他所谓包一杯drink果啲英式奶茶好饮好多
2017-07-17
$241.2 (午餐)
面包、牛角酥---都有几款,卖相不错
冻盘---有沙律、烟三文鱼
纽西兰生蚝
车仔面--喇沙汤底,几香,米粉质感吾错,配菜味道ok
  • 纽西兰生蚝、鲜果沙律
  • 港式奶茶