2021-05-08 168 浏览
Let’s go party 🎶 一班frd聚埋一齐,食pizza 就最方便快捷 又好味😋🍕又唔想食黎食去都系Pizza XXX 同事就力推左Light Rail Pizza比我,仲千叮万嘱我一定要趁热食,话趁热食简直冇得输👍🏻✨冇问题!咁我就化身为Deliver专员 为班frd系洪水桥外卖Pizza返嚟啦😎舖头招牌净系得Pizza一个字,犹豫咗一阵系咪呢间,但望真啲舖头入边有写到Light Rail Pizza,而且舖头嘅装饰 字 图画等都系用LED灯牌,几sharp几特别💡Light Rail Pizza系专做外卖自取的,去舖头拎之前,记得电话落单,职员会讲大概几耐有得拎,咁就唔洗呆呆地等🙈 但唔系讲笑,舖头细细 而且冇堂食,都keep住有人排队自取,可想言之几好味😋🍽14” 2 Flavours Chicken and Lamb🍕🍽10” 2 Flavours Shrimp and Lamb🍕(其实拎到返去都冻左,但焗一焗佢一样好味✨)2个批都系厚批,除咗主要嘅肉类之外,pizza嘅馅料都大致一样,有三色椒、黑橄榄、红洋葱、青瓜、青辣椒同 Mozzarella cheese 🧀

(其实拎到返去都冻左,但焗一焗佢一样好味✨)
2个批都系厚批,除咗主要嘅肉类之外,pizza嘅馅料都大致一样,有三色椒、黑橄榄、红洋葱、青瓜、青辣椒同 Mozzarella cheese 🧀 😍
个人觉得厚批焗完之后厚薄适中,脆脆地又保留到韧性。用料一啲都唔吝啬,放左好多Mozzarella cheese 🧀😍拉丝而且好香芝士味😋啖啖芝士 cheeseaholic 不容错过🤩🧀

出面啲pizza店好少有Lamb,所以对于lamb pizza好好奇🙈 有淡淡嘅羊肉味,但完全唔so,出乎意料地好夹✨
而鸡肉pizza 有多一样内馅 就系菠萝啦🍍 令成件事好fresh 🌿
Shrimp 就中规中矩,口味较肉类为淡,焗完都保留到虾嘅弹牙🦐
随Pizza附送一个小小的酱料,酸酸地,几解腻,同pizza好夹😆👍🏻
外卖自取