2023-09-13 3247 浏览
提前2个月订位,终于试到呢间米芝莲一星既omakase🥰 我哋坐个位系Andy师傅,师傅成餐饭都好耐心解答我哋问题,一开始我哋都唔敢问,但师傅听到我地讨论d寿司主动解答🥹前菜。三文鱼子茶碗蒸。汁煮八爪鱼配柚子皮❤️(八爪鱼好淋好入味,用左少少矶煮做法,有酱油同味淋既味,配柚子皮既香,好正)。鲣鱼(和旱草烧过)。子持香鱼寿司🍣。深海池鱼(鱼味较淡)。笛鲷。石垣贝。北海道甜虾。北海道活北寄贝。𡷊根县池鱼 ❤️(鱼味好重,好香,好食过深海池鱼)。小肌鱼(调味比较浓,但个人觉得算系咁多款入面比较一般)。青森县野生吞拿鱼(师傅话呢个地方嘅吞拿鱼好出名,好淋冇根)。大拖罗。北海道马粪海胆❤️(好鲜甜,紫菜都好香)。赤鯥❤️(微微烧过个面,入口好嫰少少化开,推介!)。天草海鳗鱼❤️(一入口个鳗鱼味系爆出黎,暖暖地,好软,个酱汁唔会盖过个鳗鱼味)。拖罗手卷结尾。面豉汤。布甸质玉子烧❤️(有焦糖表,好香好好食)。菠萝雪糕其实食omakase除咗系食靓既食材同服务,最重要系师傅同食客既交流,呢餐饭食得好开心好满足,平时有d寿司(例如鳗鱼)我哋唔食,但今餐饭真系改观左🥹有机会一定会返去再食!
提前2个月订位,终于试到呢间米芝莲一星既omakase🥰

前菜
。三文鱼子茶碗蒸
。鲣鱼(和旱草烧过)
。子持香鱼

寿司🍣
。深海池鱼(鱼味较淡)
。笛鲷
。石垣贝
。北海道甜虾
。北海道活北寄贝
。𡷊根县池鱼 ❤️(鱼味好重,好香,好食过深海池鱼)
。小肌鱼(调味比较浓,但个人觉得算系咁多款入面比较一般)
。大拖罗
。北海道马粪海胆❤️(好鲜甜,紫菜都好香)
。赤鯥❤️(微微烧过个面,入口好嫰少少化开,推介!)
。拖罗手卷

结尾
。面豉汤
。布甸质玉子烧❤️(有焦糖表,好香好好食)
。菠萝雪糕