2020-01-17 226 浏览
今日收工一个人返屋企,一个人食饭,咁就念住简简单单系屋企楼下食算啦,但系4点几钟又食左个下午茶,个状态唔算系超级肚饿,于是就念住食少少野,食个米线算啦!见到个米线阵,都几多客人,重要等位,好啦,就㩒张1位啦,好彩都好快有位。坐低左之后就望下menu, 款式都算多,有唔同汤底啦,唔同嘅食材啦!而最后我就叫左个大汗猪扒担担米线。上枱之后,卖相都算几普通下,特别系个米线,首先就试下块猪扒先,块猪扒唔算系好大块,但系都几香口,有少少辣,猪扒好脆,另外有d蒜香椒香风沙底衬托,非常惹味。而米线虽然卖相差少少,但系汤底都足料,有榨菜,肉碎同埋花生碎等材料,都几香口,再加埋弹牙嘅米线,都唔错。