2022-10-08 443 浏览
去开牛头角𠮶边,见到有间新开嘅cafe,就去试试佢。入面装修木色同白色为主,咁啱有啲阳光洒落嚟,感觉都好舒服。午餐时间有lunch set,同朋友一人叫左一个蕃茄海鲜意粉,前菜系沙律,跟餐送一杯冻果茶或者黑咖啡,我叫咗果茶,朋友加钱叫咗个冻朱古力。蕃茄仔唔会酸,沙律食落几开胃蕃茄海鲜意粉有鱿鱼同埋虾,虾食落好鲜,好好食果茶唔会太甜,唔错唔错朋友叫嘅冻朱古力原来有两位店主,一位负责煮嘢食,一位系咖啡师。食完正餐见到其中一位店主啱啱出炉嘅甜品,本来我都唔太好戚风蛋糕,不过见到系海盐味好似几特别,就叫咗一个嚟share。个蛋糕一嚟到,已经觉得卖相好吸引,一食落真系有惊喜。呢个海盐忌廉戚风蛋糕,蛋糕好松软,忌廉食落都好fresh唔会漏。好出色!一出炉,转个头就已经卖晒。见到另外一个店主有做手冲咖啡,自己又几钟意饮,都order左。店主好有心机冲完仲同我哋介绍系用咩豆冲同埋点品尝系最好,真系好有心!下次过开嚟呢边都会再嚟食嘢👍🏻👍🏻

前菜沙律

蕃茄仔唔会酸,沙律食落几开胃

蕃茄海鲜意粉

蕃茄海鲜意粉有鱿鱼同埋虾,虾食落好鲜,好好食

果茶

果茶唔会太甜,唔错唔错

冻朱古力

朋友叫嘅冻朱古力