2023-09-03
今日系v walk 揾食,突然想食拉面,见到有呢间餐厅,就入去试下,本身本人对商场既连锁拉面店冇乜野期望,但食完之后觉得好有惊喜。 首先,先赞一下佢既服务态度,侍应体贴地系有限既地方都比多一张櫈比我地放袋。跟住比纸巾我地用黎遮住件衫,废事弹到d汤汁。跟住我女朋友唔小心整污糟左条裙,佢特登整d消毒酒精落张纸巾到比佢抹。 系食物质素方面,我地叫左限定里赤王拉面配猪肩肉,黑王拉面配猪肩肉,一只溏心蛋同豚王饺子王。 1.限定里赤王拉面配猪肩肉: 佢既汤底系sell 辛辣,虽然本人唔系好食得辣,但都觉得佢辣得过瘾,够香,忍唔住一啖啖汤咁饮。猪肩肉林同唔肥,所有野加埋好好味。 2. 黑王拉面配猪肩肉: 一上菜已经闻到香味,汤底非常浓郁挂汁,但唔会过咸,好香既虾同蒜味,肉碎配料都好香口,面条软硬适中。虽然冇咩墨汁味,但整体黎讲都比一般既拉面店做得好好多。 3. 一只溏心蛋同豚王饺子王:溏心蛋同饺子就冇乜特别,同一般拉面店差唔多。 总结: 比一般拉面店有惊喜,汤底浓郁香口,但唔会太重口味,非常值得一赞,对得住个价钱,绝对值得一试。