2019-03-02
今日同另一半去Mega Box 行下,发现5楼嘅Achacha F&B Boutique 晚餐时间到,一于入去试下!餐厅采用欧陆开放式Coffee Bar设计。环境优雅阔落并略带清静,而座位间距洽宜,设有BAR枱同普通座位,都几舒服。最后我地叫左一个Dinner Set 同一个Crepe! ⭐️意大利云吞配芝士 ( *DINNER SET - Free )份量约有 5件。整到Bite Size咁,刚好一啖一粒!Creamy嘅芝士酱,芝味浓郁!再配埋蔬菜馅嘅意大利云吞, 绝不觉腻!⭐️薄切烟三文鱼 ( *DINNER SET - Free )
哩款系我同另一半既大爱,必点之作!最值得一赞系餐厅选用嘅沙律汁,再配埋洋葱粒同番茄粒,酸中带甜,加上三文鱼烟熏的香味~~非常之夹同美味!完全唔够喉呀!ENCORE!ENCORE!⭐️黑松露带子意大利饭 ( *DINNER SET - $158 )带子大大粒 两边煎香带微金黄,新鲜美味!饭带硬身~但绝不会难以咀嚼,配埋飞鱼籽,更有层次同口感。酱汁调得洽到好处,好Creamy~唔会太稀,做到挂汁效果,仲有好浓郁嘅黑松露香味添!而饭份量亦比想像中大!里面加
发现5楼嘅Achacha F&B Boutique
晚餐时间到,一于入去试下!
餐厅采用欧陆开放式Coffee Bar设计。
意大利云吞配芝士
Creamy嘅芝士酱,芝味浓郁!
再配埋蔬菜馅嘅意大利云吞, 绝不觉腻!
薄切烟三文鱼
哩款系我同另一半既大爱,必点之作!
非常之夹同美味!完全唔够喉呀!
ENCORE!ENCORE!
黑松露带子意大利饭
饭带硬身~但绝不会难以咀嚼,
配埋飞鱼籽,更有层次同口感。
酱汁调得洽到好处,好Creamy~唔会太稀,
做到挂汁效果,仲有好浓郁嘅黑松露香味添!
而饭份量亦比想像中大!
里面加入大量杂菌, 材料十足,相当丰富。
⭐️Crepe Achacha ( $72 )
Crepe Achacha
Crepe Achacha
果然名不虚传,非常美味!
材料包括 有烟三文鱼、菠菜、车打芝士、红葱头 同 忌廉。炒香咗嘅菠菜 估唔到同烟三文鱼 咁Match!
互相配合之余,仲刚好中和腻感。
薄饼皮煎得非常薄脆香口,仲带有浓浓蛋香味道!
旁边嘅 紫薯波都系惊喜之一,应记一功!
真材实料!浓厚紫薯味!另一半都食唔停口
令整道菜式更丰富!
整体而已,今餐很满意~~~
除咗晚餐~~有时想忙里偷闲 或者假日约埋朋友聚下吹下水,哩度真系啱哂!
食完仲可以喺MegaBox行下添~~~~~