2019-06-02
星期五收左工同老婆落左尖咀揾野食 Happy Friday想食啲正野 行过The One见有呢间韩式pizza 之前系铜锣湾见过都想试 今次一于试下上到去见到有6个人排紧队 我地都企左一阵 但好快就有枱。打开menu, Pizza类主要以四款为主。分别有蕃茄酱底,BBQ 酱底, 牧场酱底 同埋芝加哥pizza。芝加哥pizza其实好吸引 不过想试多啲其他食物 怕太饱所以冇试到。最后order左 A10 泡菜海湾pizza 同埋 F01卡邦尼年糕。Pizza 好有惊喜!有拉丝 热辣辣个薄饼底脆得黎有咬口带烟韧。牧场酱有啲似千岛酱 有微微甜辣。超好食! 卡邦尼年糕份量share食岩岩好 如果男仔单点呢个就应该唔够饱 女仔一个人食份量岩岩好。食到一半追加order左6件炸鸡🙊因为实在太想试下食完年糕同pizza 炸鸡就岩岩好到。食炸鸡最怕炸料太厚 冇肉汁 得油味。但系呢度既炸鸡绝不令人失望。炸粉唔算厚 咬落好多肉汁好juicy。一旧鸡入面唔算太多肉 唔似快餐店啲炸鸡超大旧肉一食就知系激素鸡。 如果你对炸鸡既要求系大大啖肉 ,你可能会觉得呢度既鸡唔足料。但系如果你同我地一样 食炸鸡唔想一次过食
A10 泡菜海湾
F01 卡邦尼年糕
食完年糕同pizza 炸鸡就岩岩好到。食炸鸡最怕炸料太厚 冇肉汁 得油味。但系呢度既炸鸡绝不令人失望。炸粉唔算厚 咬落好多肉汁好juicy。一旧鸡入面唔算太多肉 唔似快餐店啲炸鸡超大旧肉一食就知系激素鸡。 如果你对炸鸡既要求系大大啖肉 ,你可能会觉得呢度既鸡唔足料。但系如果你同我地一样 食炸鸡唔想一次过食太多肉太有罪恶感,呢度既炸鸡就岩哂你!
E05 蜜糖牛油炸鸡6件
整体而言,三样食物上菜时都热辣辣 绝对系一出炉即刻上菜。两个人食三款食物真系大满足! 而且三样食物人均消费只系$172, CP值好高!绝对可以Encore!
(今次冇叫到饮品, order食物后waitor自动自觉拎左两杯水比我地 而且味道系唔tap既)