2020-02-05
去炮台山睇铺,当然顺便去个头揾好野食!本打算去半岛冰室, 但远处已见有人龙排紧就唯有转食四宝食堂 ,竟好有惊喜,滑蛋叉烧饭 竟然好味过旺记👍😋 午餐$55有埋野饮,性价比高👍😋叉烧较旺记冰室厚切而较敏华冰室薄切,半肥瘦偏瘦,肉质松化软熟,蛋汁不会太生又不会太熟,好滑多汁👍食完即想再食😋😋葱油猪扒蛋饭的猪扒大块,太厚,我地2位女士麻麻,食唔晒,但肉质都算几好,甘厚都唔会鞋!个煎蛋就太生,无食到蛋黄。 最赞是个葱油好香好味,不会好咸好油,好送饭😋四宝食堂装修光洁明亮,虽名写是食堂,其实是茶餐厅,是现时流行的冰室,都是坐得舒服环境似cafe😌12点15分早到都有靓位选,食完走时近1pm 已满座。疫症下都甘多人,果然是有质素多人来食👍#又一开餐好选择 #openrice #食物质素好令人想再来
午餐$55有埋野饮,性价比高👍😋
#又一开餐好选择 #openrice