2021-07-03
⭐️喜惶点心专门店⭐️📍:旺角通菜街17号地下⏰:10:00am-11:00pm💰:人均$50-$100⭕️: 现金、八达通、Alipay、信用卡👉🏻芥末沙汁三文鱼春卷 💰29 👍🏻👍🏻推荐👉🏻粟米煎牛饼 💰25👉🏻原只鲜虾滑肠粉 💰28👉🏻干蒸牛肉烧卖王 💰29👉🏻名将蒸美国凤爪 💰22🌜仲有好多好普通嘅点心。。 就唔逐一讲价钱啦。。不过铺头主张嘅都系点心 同平时酒楼都大同小异嘅🥺🌟舖头作为一个牛肉世家,点心大部份都系用牛肉制造,都几新奇得意🤤!个人比较钟意食𠮶个’芥末沙汁三文鱼春卷’ 热辣辣 好好味 春卷包住三文鱼青瓜同沙律酱 味道好夹🤤想再叫多碟!!✨ ‘粟米煎牛饼’都好好食 入边系好饱满 好香嘅牛肉馅 好足料 ‘牛肉烧卖王’好特别 如果食咗呢个就唔好叫牛肉球👧🏻🍼觉得差唔多一样味道 枱面隔离会有豆瓣酱👍🏻👍🏻呢个加分!点心全部都热辣辣即整 所以等食物出既时间都比较耐🌟上网见到好多人推荐呢间 所以👧🏻🍼都去咗试 等位时间都比较耐 我哋中午一点左右到 店舖里面已经坐满晒人 等咗大约20分钟左右先有得入 后面等位嘅都重有好多人 店舖入边坐位比较窄 同埋冷气都唔够大 好热🥵同埋有一样野👧🏻
📍:旺角通菜街17号地下
⏰:10:00am-11:00pm
💰:人均$50-$100
⭕️: 现金、八达通、Alipay、信用卡
👉🏻芥末沙汁三文鱼春卷 💰29 👍🏻👍🏻推荐
👉🏻粟米煎牛饼 💰25
👉🏻原只鲜虾滑肠粉 💰28
👉🏻干蒸牛肉烧卖王 💰29
👉🏻名将蒸美国凤爪 💰22
‘粟米煎牛饼’都好好食 入边系好饱满 好香嘅牛肉馅 好足料
🌟上网见到好多人推荐呢间 所以👧🏻🍼都去咗试 等位时间都比较耐 我哋中午一点左右到 店舖里面已经坐满晒人 等咗大约20分钟左右先有得入 后面等位嘅都重有好多人 店舖入边坐位比较窄 同埋冷气都唔够大 好热🥵同埋有一样野👧🏻🍼最唔钟意 点解啲餐牌又系好油🥲摸落去好似好污糟咁
🌟如果再有机会去嘅话 想试吓佢个纸包骨同烧汁牛肉蝴蝶饼🤤我哋今次👧🏻👦🏻叫得太多嘢食 未有机会试到 同传统集团式嘅酒楼相比 点心比较新颖 价钱合理 同食物成正比 会更加适合年青人去食!
#香港美食 #平民美食 #旺角美食 #旺角 #香港 #美食 #高质 #mk #hkfood #hongkong #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食评 #美食推介 #点心 #喜惶点心专门店 #牛肉世家