2016-11-29
去得lkf 唔一定只喺for clubbing 嘅🙈其实都有唔少卧虎藏龙喺到 今次啊姐有好推介👅-先嚟个starter 食下先~Sirloin Steak Bite ($128)呢个真喺诚心推介 个牛肉煮得唔会太老 食落喺rare 好嫩滑👅 而且不得不提佢个sauce 酸酸地好开胃💓 作为牛魔王嘅我 唔小心啪咗半碟😂 -Classic Mac & Cheese ($98)因为对面𠮶个喺super cheeseeee fans😂 俾下面俾佢叫呢个mac & cheese 食😂估唔到连我呢个唔太好芝士嘅人都食咗半盘🙈首先 别期望佢好似其他mac & cheese 咁会有拉士 相反佢唔太重好咸香𠮶种芝士味 反而喺偏milky 同creamy 啲~所以我比较接受到 而且仲觉得佢唔会太腻 可以食多少少都唔怕食唔落其他野👅-Basil Chicken Skewers ($88/4pcs)呢个食落唔似Common Room 出品 因为感觉好似食紧羊肉串咁 孜然味几重 而且佢个sauce 少少酸多多辣 非常开胃又解腻👅-Charred Eggplant ($98)又喺cheese 迷至爱~ 虽然佢喺芝
其实都有唔少卧虎藏龙喺到 今次啊姐有好推介👅 -
先嚟个starter 食下先~
而且不得不提佢个sauce 酸酸地好开胃💓
作为牛魔王嘅我 唔小心啪咗半碟😂
估唔到连我呢个唔太好芝士嘅人都食咗半盘🙈
而且佢个sauce 少少酸多多辣 非常开胃又解腻👅
又喺cheese 迷至爱~ 虽然佢喺芝士铺满面 我仲以为喺西式野🤔
点知食落竟然喺有四川风味 辣辣地反而因为芝士唔太出 所以唔会太滞💓
Kiss from a Rose
Veto-Fried Vanilla Ice Cream ($88)
先有放火🔥 之后再食到酸嘅berry sauce 配雪糕 外热内冻💓
朱古力迷最爱 食落好软糯~
而且食落有啲枣味 似中式甜品咁😂
不过搭埋雪糕食 好夹👅