2018-02-24 73 浏览
今日去咗铜锣湾揾野食,经过呢个百乐商场排晒长龙,咁岩醒起朋友介绍过呢度12楼有好野食,就冲咗上去食。原黎呢间野就系心之食堂,系食日式野,首先我地叫咗呢个芝士炸鸡,因为我系一个芝士迷,芝士炸鸡仲系啖啖肉,应该好好食,之后就叫咗一个心之蛋卷,个蛋卷上面有画心心同埋写咗个の字,而入面就有三文鱼芝士痛买蟹子,都系好夹嘅材料,所以就叫咗了,另外我地仲叫咗石板黑松露牛油带子我个人都超级钟意黑松露,所以无法抗拒。跟住我地叫咗个主食,就系蒜片牛柳粒石锅饭同埋两个个名几得以嘅邪恶包同埋一杯野饮,叫做蓝蝶花白桃乳酸。首先黎嘅邪恶包同埋心の蛋卷,邪恶包原黎系两片带子中间夹住一片鹅肝,再用紫菜包住带子同菜,睇幅相都可以见到佢个带子都几厚切嘅,同埋佢嘅鹅港真系好靓,食落去佢个紫菜仲系脆脆地,成个味道都好夹,之前未试过咁嘅配搭,所以真系好特别。不够如果佢个鹅肝味再浓d就会再好食d。跟住佢个心之蛋卷:我地一切开,d芝士流晒出黎,好香,不过佢嘅三文鱼同埋蟹子唔系分布得好平均,某d位会好多三文鱼而另一d位就冇乜𩠌,跟住佢有个心心同有个の字喺个面度所以打卡都几靓。之后黎嘅就系石板黑松露牛油带子(4粒),一黎到就超级香黑松
邪恶包+心の蛋卷

石板黑松露牛油带子(4粒)
之后黎嘅就系石板黑松露牛油带子(4粒),

石板黑松露牛油带子
一黎到就超级香黑松露味,超香,未食已经闻到,食落牛油味再加黑松露味喺晒个口度,值得赞嘅系佢带子好大粒,冇缩到水,摆落口,佢个牛油味同埋黑松里味出晒黎,呢个真系超值得推介,如果佢可以多几粒就好喇。
蒜片牛柳粒石锅饭
跟住就到主食,蒜片牛柳粒石锅饭,
蒜片牛柳粒石锅饭

本身我地睇落去以为好少饭,点知挖下挖下发觉佢个份量都几多,一个人食可能食唔晒,食落佢d牛柳粒好淋,本身仲以为会好硬添。挖到底有饭焦,我好钟意食,佢个面都有好多蒜片,但同平时食嘅有d唔同,佢唔会炸到好似薯片咁脆,我个人就几钟意食嘅,但可能有人会觉得好辣,因为有d蒜系会有d辣。

芝士炸鸡
最后就黎埋个鸡真系超邪恶,佢系用芝士垫住d鸡,d芝士仲可以做到拉丝嘅效果,我地用芝士去卷住d鸡黎食,同埋佢嘅鸡都炸到好脆,但可能我地摆奈咗,d芝士竟然变硬,所以建议一上枱即刻食。
蓝蝶花白桃乳酸
饮品方面:呢杯野饮真系好靓,佢个渐变色好靓,上面有层粉粉地色,下面系白色,饮落好重蜜桃同埋乳酪味,都几好饮。
btw呢度环境都几靓。
邪恶包+心の蛋卷
石板黑松露牛油带子(4粒)
石板黑松露牛油带子
蓝蝶花白桃乳酸