2019-05-04
今日同细佬两公婆食late lunch, 周末加上阵雨周围又超多人,三个人谂来谂去都唔知食乜好,又想揾个静静地嘅环境坐吓,正搲爆头之际醒起诺士佛台呢个地方,有一段时间都无去过了,即刻上openrice搜吓有乜餐厅吸引,就揾倒呢间The Salted Pig🐷, 醒起之前有朋友介绍过话唔错,于是即刻出发啦!下午3点嘅诺士佛台果然清静,不过餐厅户外位置差不多都坐满,我地坐室内,一行入餐厅即刻有人带位招呼,service唔错,依家响香港揾食有时真系贴钱买难受架,目无表情已经唔算差,黑口黑面嘅多的是,呢间餐厅嘅waiter & waitress都好nice,抵赞👍三个人简简单单叫左三様野,牛油果大虾沙律+1/4只suckling pig + seafood paella 。乳🐷好香,皮脆肉嫩👍真系估唔到有咁高质素,实在有惊喜未埋单我地已经讲话下次再来要试pork knuckle了,期待会再有惊喜啦!
乳🐷好香,皮脆肉嫩👍真系估唔到有咁高质素,实在有惊喜