2023-07-03 355 浏览
老友叙旧兼揾食,今次试咗呢间系太子嘅小店。一行四人叫咗以下食物,初头仲谂够唔够饱,最后冇叫饭面都食到饱饱同好满足😋。可能年纪大咗食少咗😌前菜 - 正常,但佢个腌萝卜好特别,唔同黄色𠮶啲咁普通,少许醋酸得嚟好清甜仲好似有阵轻轻嘅山葵味道,总之就好清新同开胃,好食凡立贝刺身六切 - 正常、新鲜烧日本蚝 - 全晚我最喜欢、肥美可口、淡淡嘅白胡椒更加带出蚝嘅鲜味盐葱薄切、厚切牛舌 - 第一次豁出去脷叠脷,好好食,尤其厚切更有Q弹质感烧鸡腿肉 - 正常、嫩滑盐烧白鳝- 好食,仲有烧鱼皮时渗出嘅油香半熟鸡肝 - 我本身唔食内脏,朋友话好食似鹅肝,试咗一啖还可以,不过唔系我杯茶盐葱五花肉 - 好食,少少肥多多脆黄花一夜干- 好食,皮脆肉嫩鸡泡鱼干 - 正常送酒海盗芝士 - 少少咸多多脆,店长推介送酒手作雪糕- 浓滑 另外,当日清酒八五折,店长介绍第一支叫夏酒,偏甘口易入口。第二支系小店自家品牌 鸟魂,微甘口,米味温和更顺喉,毕竟系山田锦出品有一定保证。整体很满意,值得推荐,下次会再去
老友叙旧兼揾食,今次试咗呢间系太子嘅小店。

凡立贝刺身六切 - 正常、新鲜

烧鸡腿肉 - 正常、嫩滑

盐烧白鳝- 好食,仲有烧鱼皮时渗出嘅油香

盐葱五花肉 - 好食,少少肥多多脆

黄花一夜干- 好食,皮脆肉嫩

鸡泡鱼干 - 正常送酒

海盗芝士 - 少少咸多多脆,店长推介送酒

手作雪糕- 浓滑

整体很满意,值得推荐,下次会再去

2023-06-30