2021-07-28
同朋友黎到呢问食烧物既日本餐厅 我地都拣左omakase 因为方便 唔洗自己拣食咩 同埋师傅会拣当令既食物 质素相对都会好啲!餐厅唔算太大 但亦因此可以同师傅多啲互动 而每上一道菜时 佢地都会好详细讲解材料及食法 好细心!鳕鱼片 烧得好脆 而家好鲜味 作为前菜或者送酒食就岩岩好!鸡肉棒配温泉蛋鸡肉系用免治鸡肉同鸡软骨 就咁食就好香口 肉质都好嫩 加埋温泉蛋一齐食 口感好丰富 味道更鲜甜青椒仔招牌鸡嚟自九州嘅鸡锤,系店内嘅招牌菜,预先切开黎烧,表皮非常香脆,鸡肉嫩滑牛油烧雪场蟹脚 嚟自俄罗斯嘅蟹脚,蟹脚鲜甜,肉质唔会太散黑豚腩串用左鹿儿岛既黑豚 唔会太肥腻 好juicy 不过我最欣赏系佢既酱汁 系用虾酱 唔会过咸 而且十分鲜味!八爪鱼山葵八爪鱼粒加爽甜青瓜,混合芥末酱,清一清口腔昆布清汤米饼清甜嘅昆布清汤,米饼香脆有咬口,一解之前串烧油腻感波萝拼芝士年糕最后有甜品做完美既总结😎
鳕鱼片
烧得好脆 而家好鲜味 作为前菜或者送酒食就岩岩好!
鸡肉棒配温泉蛋
青椒仔招牌鸡
牛油烧雪场蟹脚
嚟自俄罗斯嘅蟹脚,蟹脚鲜甜,肉质唔会太散
黑豚腩串
八爪鱼山葵
八爪鱼粒加爽甜青瓜,混合芥末酱,清一清口腔
昆布清汤米饼
清甜嘅昆布清汤,米饼香脆有咬口,一解之前串烧油腻感
波萝拼芝士年糕
最后有甜品做完美既总结😎