2015-05-26
一大班人黎到黄金海岸,点都要揾一间餐厅试下,感受下黄金海岸嘅风情! 可能咁岩撞正复活节假,所以黄金海岸都特别多人,街间餐厅都full晒禁滞。因为想快啲有得食嘅关系,所以我同班friend分头行事,去唔同嘅餐厅等位。终于,都比我地等到!就系意大利餐厅Resto Restaurant, Pizza, Pasta, Ribs &Grill ! 因为多人嘅关系,我哋被逼坐系餐厅里面,冇得坐喺出边吹下风,不过惊喜嘅系里面环境几好,餐厅装修都几有情调,而且又系开放式酒吧,睇住对餐厅同厨房嘅运作,其实都系几得意嘅事。不过,可惜嘅系佢枱唔够大,叫左好多野又会唔系几够放咁,不过都系小问题黎。 嘢食方面,就叫左蒜蓉包、洋葱圈、薯条、一个意粉同一个pizza。先讲蒜蓉包,呢个蒜蓉包完全系一大惊喜,可能系我见识少,平时去开其他餐厅食蒜蓉包都系蒜蓉再加蒜蓉加法包既配搭,但今次呢个⋯佢竟然系一块类似Pizza嘅物体再加上蒜容。初初黎到,我哋成班人仲要系我哋叫错左野,不过最后先知原来呢个真系蒜蓉包。其实食落街都几唔错嘅,虽然佢同一般蒜蓉包嘅味道唔同,但佢系包嘅上面再加一啲配料,令到成个蒜蓉包嘅味道丰富左,唔只一味都