(非会员)
2006-08-23 36 浏览
一路上黎呢度睇开饭有咩好介绍已经有好耐(BUT通常都系睇其他菜), 今次第一次写, 因为发觉我平时帮衬开嘅平靓正大排档原来无咩人知㖞!!~第一次去食嘅应该都系年几、两年前啦, 同屋企人食觉得味道好好食, 自此就KEEP住黎食!! 早两个月, 无咩几可同男友屋企人食饭, 男友提议去天祥, 仲话我极力推介, 搅到我都几惊下, 万一阿师傅失手又或者唔啱佢\地口味就尴尬啦, 话我又唔系~~好彩阿师传水准都算KEEP到~我地一行5人, 叫左7个𩠌1个粉, 其中包括:1) 白灼蛳X: 好睇咩时候去食, 师傅灼得啱啱好熟, 但肉质普通同细只, 唔够之前肥大。男友同佢\阿妈唔系咁好呢D贝壳类食物~2) 椒盐九肚鱼: 大条, 脆浆唔厚, 味道咸香, 热辣辣, 正!!!3) 炒通菜: 有获气, 味道刚好, 正!!4) 椒盐濑尿虾: 叫左阿叔帮手拣D大只(只只都好生猛), 食落都真系劲好好肉同鲜味, 不过之前食有时好肉之余仲有膏, 可能今次入D货冇咁肥美...5) 姜葱焗蚝煲: 入味, 唔会有腥味, GOOD!6) 蒸扇贝: 好香蒜蓉, 连底嘅粉丝都索到D汁, 扇贝大、好肉, 一人一只无得弹!食到呢度, 已

3) 炒通菜: 有获气, 味道刚好, 正!!

5) 姜葱焗蚝煲: 入味, 唔会有腥味, GOOD!

食到呢度, 已经觉得好饱, 后面食𠮶2味我就真系食唔落嘞~~

7) 干炒牛河: 最后一味, 自问相当大食嘅我已经投降; 佢\地仲猛擦, 碟头都唔细, 佢\地成碟扫哂~话无几可食到咁正嘅炒牛河!!!

成餐\饭每个𩠌大家都好满意~一来好味, 二来碟头足!! 加埋4支大啤、2个饭都系四百几蚊~~男友大佬埋单, 我地个个都话:伙记系咪计错数收平左呀??

最紧要佢\地食得好开心, 赞真系无介绍错~~
我紧系抹左额汗啦!! 师傅, 好野~!!!